Atac armat la principalul tribunal din Istanbul

0

Șase persoane, inclusiv trei polițiști, au fost rănite într-un atac armat la un tribunal din Istanbul. Atacatorii, un bărbat și o femeie, au fost uciși în urma unui schimb de focuri cu forțele de ordine, potrivit Reuters.

Se crede că aceștia sunt membri ai grupului extremist de stânga DHKP-C, a declarat ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya. Atacul a avut loc la un punct de control al poliției în apropierea tribunalului central, marți dimineața.

„O tentativă de atac terorist a avut loc astăzi la punctul de control din fața Tribunalului Caglayan. Cei doi trădători, denumiți E.Y. și P.B., care au fost neutralizați, s-au constatat că erau membri ai organizației teroriste DHKP/C”, a declarat Yerlikaya.

Autoritățile turce folosesc adesea inițialele pentru a se referi la suspecți sau victime ale unor astfel de incidente. Imaginile de la fața locului arată o prezență puternică a poliției în fața tribunalului, cu intrările și ieșirile blocate.

Ministrul Justiției, Yilmaz Tunc, a declarat că procurorii au demarat o anchetă asupra atacului. Luna trecută, membri mascați și înarmați, presupuși a fi membri ISIS, au ucis o persoană într-o biserică din Istanbul, în timpul unei liturghii de duminică.

De atunci, autoritățile au reținut mai multe persoane suspectate că ar fi legate de gruparea teroristă sau de acel atac.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata