Atac devastator în Fâșia Gaza: Cel puțin 27 de victime într-o școală a agenției ONU

0

Armata israeliană a revendicat un atac aerian din timpul nopții asupra unei școli a agenției ONU pentru refugiații palestinieni din Fâșia Gaza. Lovitura de precizie – spun israelienii – a avut ca țintă baza Hamas care s-ar fi aflat în acea clădire. Sunt cel puțin 27 de morți și zeci de răniți, potrivit mișcării islamiste, care denunță un masacru.

Atacul a avut loc în zona unei tabere de refugiați din centrul Fâșiei Gaza. Jurnaliștii locali spun că în școală se adăposteau civili strămutați dintr-o parte în alta de război și că printre morți sunt femei și copii.

Jurnaliştii locali au declarat pentru BBC că un avion de război israelian a tras două rachete lovind sălile de clasă de la ultimul etaj al şcolii din tabăra de refugiaţi Nuseirat.

 “Avioane de război ale armatei (…) au efectuat un atac precis asupra unei baze Hamas în interiorul unei şcoli UNRWA din regiunea Nousseirat”, a precizat armata israeliană într-un comunicat, raportând că “mai mulţi terorişti au fost ucişi”. “Terorişti Hamas şi ai Jihadului Islamic aparţinând forţelor Nukhba, care au participat la atacul mortal asupra unor comunităţi din sudul Israelului la 7 octombrie, operau în această incintă. Teroriştii îşi dirijau campania de teroare din zona şcolii, exploatând-o în acelaşi timp şi folosind-o ca adăpost”, a adăugat armata israeliană.

Imaginile distribuite pe rețelele sociale au arătat săli de clasă distruse și cadavre învelite în giulgiu, la o morgă. “Destul cu războiul! Am fost strămutați de zeci de ori. Ne-au ucis copiii în timp ce dormeau”, se aude țipând o femeie rănită în atac. 

Biroul de presă al Hamas a anunţat că cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi numeroase au fost rănite în atacul asupra taberei Nousseirat din centrul Fâşiei Gaza.

Un număr considerabil de martiri şi de răniţi continuă să ajungă la Spitalul Martirilor Al-Aqsa din oraşul Deir al-Balah, în apropiere de Nousseirat, a precizat biroul de presă al Hamas, acuzând armata israeliană de comiterea unui “masacru oribil”.

Mai devreme în cursul nopţii, spitalul a declarat că se confruntă cu o “defecţiune a unuia dintre generatoarele sale electrice”, ceea ce riscă să complice operaţiunea.

Înainte de acest atac, spitalul primise deja de marţi “cel puţin 70 de morţi şi peste 300 de răniţi, majoritatea femei şi copii, ca urmare a loviturilor israeliene asupra zonelor centrale ale Fâşiei Gaza”, potrivit Médecins sans Frontičres.

“Mirosul de sânge în camera de urgenţă în această dimineaţă era insuportabil. Sunt oameni care zac peste tot, pe jos, afară. Cadavrele erau transportate în saci de plastic. Situaţia este insuportabilă”, a declarat Karin Huster, coordonatorul MSF pentru Gaza, pentru X.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata