Atenție, gheață pe trotuare și drumuri! Serviciile primăriei, în acțiune pentru combaterea poleiului depus noaptea trecută

0

Deplasarea pietonilor pe trotuare și circulația mașinilor, inclusiv a transportului public, au fost îngreunate azi-dimineața din cauza poleiului depus pe străzi. Chiar după miezul nopții, serviciile specializate ale Primăriei Chișinău au început acțiunile de combatere a poleiului cu împrăștierea, în primul rând, a materialului antiderapant.

Echipele se află în teren, în special pe trotuare, în preajma stațiilor de așteptare a transportului public, parcuri și alei. În total, au fost implicați peste 700 de muncitori și aproximativ 70 de utilaje de tehnică de la întreprinderile „Exdrupo” și „Spații Verzi” și de la întreprinderile de gestionare a fondului locativ și de la Direcția Locativ-Comunală.

„Cele mai complicate situații se atestă pe trotuare, scările spre unele curți și pe străzile în pantă. Din acest considerente pe unele artere de circulație transportul public de pasageri atestă întârzieri ale graficelor de circulație. Îndemnăm locuitorii Capitalei să fie înțelegători și precauți la drum, pericolul de ghețuș persistă în capitală și în întreaga țară, având în vedere condițiile climaterice cu valori negative pe timpul nopții. La această oră continuă să se circule în condiții de iarnă, iar automobiliștii sunt chemați să evite drumurile în pantă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

În context, Primăria Municipiului Chişinău face apel și către agenţii economici și către gestionarii de imobile, să înlăture țurțurii de pe marginea acoperișurilor clădirilor și să combată poleiul de pe teritoriul aflat în gestiune.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii orașului sunt chemați să apeleze la Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata