Atenție la caniculă!: Primăria Chișinău oferă apă și sfaturi pentru protecția sănătății în perioada de temperaturi ridicate

0

În fața avertizării meteorologice privind temperaturile înalte ale aerului care vor atinge valori de +33 +36C, în perioada 21-28 august 2023, Primăria Municipiului Chișinău a emis un comunicat prin care îndeamnă locuitorii și oaspeții orașului să fie precauți pentru a-și proteja sănătatea.

Primăria a oferit și o serie de recomandări generale pentru a face față caniculei, printre care evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11:00-18:00, consumul a 2 litri de apă pe zi, evitarea băuturilor alcoolice și a celor dulci carbogazoase, consumul de fructe și legume proaspete, reducerea intensității efortului fizic la miezul zilei și purtarea hainelor din fibre naturale, de culoare deschisă.

Pentru a veni în ajutorul celor care întâmpină probleme din cauza căldurii, Primăria continuă să distribuie apă în punctele de prim ajutor din zonele aglomerate ale orașului, o măsură ce a fost pusă în aplicare în baza deciziei nr. 2 din 13 iulie 2023 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău. Asistenții medicali vor măsura tensiunea arterială la cerere.

Punctele cu dozatoare de apă sunt disponibile în diferite sectoare ale orașului, inclu必利勁 siv Râșcani, Botanica, Buiucani, Ciocana și Centru, în locații precum Centrul Comercial „Soiuz”, Aeroportul Internațional Chișinău, Grădina Zoologică, Parcul „Dendrariu” și Gara Auto Centrală.

Serviciile municipale vor monitoriza situația și vor interveni la necesitate, pentru a asigura că populația este protejată pe parcursul perioadei de temperaturi ridicate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata