Aterizare de urgență în Brazilia: 30 de pasageri răniți după turbulențe severe

0

O aeronavă Boeing cu 325 de pasageri la bord, care zbura pe ruta Madrid (Spania) – Montevideo (Uruguay), a aterizat de urgență în Brazilia, după ce a trecut prin turbulențe severe. Aproximativ 30 de persoane au fost rănite.

Avionul Boeing 787-9 Dreamliner al Air Europa, care avea la bord 325 de pasageri, zbura de la Madrid la Montevideo când a avut loc incidentul, a transmis compania aeriană. Zborul UX045 a fost deviat către aeroportul Natal din nord-estul Braziliei.

Deasupra Atlanticului, aproape de coasta braziliană, avionul a traversat turbulențe severe. După aterizare, a fost întâmpinat de o flotă de ambulanțe, iar unii răniți au fost transportați la spital, au transmis reprezentanții companiei aeriene.

Presa locală relatează că echipele de medici aflați la fața locului au îngrijit cel puțin 30 de pasageri de diferite naționalități și că 10 dintre ei au fost transportați la spital. Pacienții s-au lovit cu capul de plafonul aeronavei în timpul turbulențelor și au suferit răni, inclusiv fracturi craniene și escoriații, au precizat medicii.

Incidentul are loc la câteva săptămâni după ce un zbor Singapore Airlines a traversat turbulențe severe deasupra Myanmar. Zeci de persoane au fost atunci rănite, iar un cetățean britanic a decedat. De asemenea, la sfârșitul lunii mai, o aeronavă care zbura pe ruta Doha – Dublin a întâmpinat turbulențe severe, deasupra Turciei. Șase pasageri și șase membri ai echipajului au fost răniți.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata