Au deteriorat geamurile de la 16 automobile, doi minori reținuți de polițiștii IP Ciocana

0

Doi minori de 13 și 16 ani, locuitori ai capitalei au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de poliție Ciocana al Direcției de Poliție mun. Chișinău,  fiind suspectați de deteriorarea geamurilor și sustragerea bunurilor materiale din mai multe automobile. Suspecții nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind cercetați penal și contravențional pentru infracțiuni analogice, jaf și tâlhărie.

Polițiștii au fost sesizați în dimineața zilei de  27 iulie, de către proprietarii unităților de transport parcate în curțile blocurilor de locuit de pe străzile I. Dumeniuc, bd. Mircea cel Bătrân și N.M.Spătaru din capitală.

În urma documentării la fața locului, polițiștii au stabilit că au fost deteriorate geamurile de la 16 automobile,  iar din două unități de transport aceștia au sustras telefon mobil și portmoneu cu mijloace bănești în sumă de 2 500 de lei.

Prejudiciul estimat de către proprietarii unităților de transport este de 30 000 de lei.

În urma măsurilor   întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții au fost reținuți și escortați la Inspectoratul de poliție. Minorii și-au recunoscut vina, comunicând că au deteriorat gemurile de la automobile cu scopul de a sustrage bunuri materiale și mijloace bănești.

În privința minorilor au fost pornite două cauze penale pentru furt și 14 procese contravenționale pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliția Capitalei recomandă proprietarilor unităților de transport:

– Dotați autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce își dovedește întotdeauna eficiența;

–  Verificați dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiți autoturismul, chiar și pentru câteva minute;

– Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;

– Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;

– Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare;

– Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata