Austria va finanța construcția unui colegiu de electronică la Chișinău

0

Autoritățile austriece vor finanța construcția la Chișinău a unui colegiu în domeniul electronicii. Subiectul a fost discutat la Viena, în cadrul întrevederii ministrului educației și cercetării, Dan Perciun, cu omologul său austriac, Martin Polaschek. Noua instituție ar urma să își înceapă activitatea pe 1 septembrie 2025.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), colegiul va oferi programe de formare profesional-tehnică în conformitate cu standardele austriece.

Totodată, în cadrul întrevederii, cei doi miniștri au semnat scrisoarea de intenție pentru extinderea Memorandumului de înțelegere între MEC al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Educației, Științei și Cercetării al Republicii Austria. Documentul prevede extinderea colaborării în domeniul educației și formării profesionale, prin proiecte comune, care să contribuie la creșterea economică a celor două țări.

În ultimii 20 de ani, Austria este unul dintre partenerii principali ai MEC, realizând (în parteneriat cu Agenția Austriacă pentru Educație și Internaționalizare și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare) diverse proiecte în domeniul învățământului profesional tehnic, învățării pe tot parcursul vieții, formării inițiale și continue a profesorilor, educației incluzive ș.a.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata