Autoritățile Republicii Moldova nu au evaluat, deocamdată, costurile suportate pentru gestionarea fluxului de refugiați ucraineni

0

Autoritățile Republicii Moldova nu au evaluat, deocamdată, costurile suportate pentru gestionarea fluxului de refugiați ucraineni. Secretarul General al Guvernului, Dumitru Udrea, a declarat că informația se pregătește, dar aceasta se schimbă de la o oră la alta.
”Dacă să ne referim la costuri, chiar astăzi am discutat cu colegii și pregătesc această informație. De fapt, această informație variază de la o zi la alta și este în funcție de numărul de refugiați. Am decis în cadrul ședinței CSE că vom veni cu raporturi actualizate inclusiv la partea ce ține de costuri, fiindcă este foarte important”, a declarat funcționarul.
Potrivit ultimelor informații prezentate de Centrul Unic de Gestionare a Crizei, în toată țara sunt deschise 78 de centre temporare de plasament, iar procesul de identificare și amenajare a spațiilor continuă.
Pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor, până în dimineața zilei de 03 martie, erau adunate donații în sumă de peste 10 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata