Autorul interdicției de a purta Panglica ”Sf. Gheorghe” susține că la 9 Mai oamenii legii vor documenta fiecare caz de nesupunere

0

La 9 mai, oamenii legii vor documenta fiecare caz de nesupunere față de legea care interzice purtarea Panglicii ”Sf. Gheorghe”. Declarația a fost făcută de autorul acestei interdicții, deputatul PAS Lilian Carp, luni seara, la un post privat de televiziune.
”Poliția va documenta fiecare caz în parte. O nesupunere asta nu înseamnă că nu vei răspunde. Asta trebuie să fie clar pentru toată lumea”, a spus deputatul.
În cadrul emisiunii, Carp a fost rugat să precizeze cum deputații PAS le vor explica cetățenilor, până în data de 9 mai, de ce nu trebuie să-și pună în piept Panglica ”Sf. Gheorghe”, așa cum a afirmat recent președintele comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.
”Populația este informată prin emisiuni, dezbateri, știri și comunicate. Sunt sigur că la data de 9 mai polițiștii mai întâi vor avea capacitatea să le explice despre faptul că nu trebuie să poarte această panglică. Pentru că dacă vor vedea o persoană care inconștient o poartă, mai întâi prin convingere se va discuta că nu este corect și există lege”, a răspuns deputatul.
Legea PAS care prevede interzicerea Panglicii ”Sfântul Gheorghe” și a mai multor însemne ” utilizate de către participanții la acțiuni de agresiuni militare, crime de război și crime împotriva umanității” prevede amendă de până la 9000 de lei sau muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar în cazul persoanelor juridice sancțiunea se ridică până la 18000 de lei. Amenzile vor fi aplicate imediat ce legea va intra în vigoare.
Amintim, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a condamnat vehement această lege, pe care a calificat-o ca cea mai rușinoasă acțiune a guvernări PAS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata