Averile a 3 procurori vor fi verificate de inspectorii de integritate

0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat patru proceduri de control, 3 dintre care presupune verificarea a 3 procurori.  

 Astfel, potrivit ANI, averile a 3 procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție, Procuratura Glodeni și Drochia vor fi verificate în urma unor investigații jurnalistice.

Printre aceștia, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție este verificat din oficiu, după ce au fost analizate declarațiile de avere și interese personale pentru anul 2020, care au fost depuse de această categorie de subiecți.

De asemenea, un consilier din Consiliul Valea Perjei din raionul Cimișlia figurează într-un posibil conflict de interese. O incompatibilitate de funcție și 4 conflicte de interese au fost stabilite ca urmare a finalizării procedurilor de control în privința unui consilier local din Consiliul Enichioi, raionul Cantemir, unui fost director interimar al unei întreprinderi de stat subordonate Agenției Moldsilva, unui director de Colegiu din raionul Soroca, unui director de gimnaziu din raionul Cahul și a unui director de grădiniță din raionul Soroca.

O cauză contravențională a fost pornită pe numele unui consilier din Consiliul Copceac din UTA Găgăuzia. Subiectul riscă o amendă pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale. Iar un funcționar public cu statut special din cadrul IP Telenești al IGP al MAI s-a ales deja cu o amendă de 4.500 de lei pentru aceeași încălcare constatată.

Patru conflicte de interese au fost declarate și soluționate. Este vorba despre un primar din suburbia Chișinăului, un primar din raionul Anenii Noi, un primar din Drochia și unul din raionul Ungheni.

Juriștii ANI au participat în alte 32 de ședințe de judecată pentru apărarea actelor de constatare.

Reprezentanții ANI au acordat 87 de consultații telefonice, dintre care 22 de apeluri au fost înregistrate la Linia Instituțională de Informare. Totodată, a fost organizată și o instruire pentru aproximativ 43 de subiecți din cadrul Biroului de Migrație și Azil al MAI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata