Avocați: Timp de aproape 30 de zile, Marina Tauber nu a fost audiată niciodată de procurori

0

În cele aproape 30 de zile în care se află în izolare totală în Penitenciarul 13, deputatul Partidului „ȘOR, Marina Tauber, nu a fost audiată niciodată de către procurori, iar singurii care s-au întâlnit cu ea au fost avocații. Declarația a fost făcută de către unul dintre avocații deputatului, Aurel Colenco. 

„Niciun procuror, niciun ofițer de urmărire penală nu au întreprins nicio măsură de investigație sau anchetă. Atât demersul privind arestul, cât și cel de prelungire se bazează pe niște documente cu conținut copy/paste. Nimeni nu a încercat să indice probe noi. Mai mult decât atât, nicio probă care a fost anexată la dosar nu denotă direct sau indirect că doamna Marina Tauber are vreo tangență cu învinuirile care i se aduc. În plus, deși știa că va fi reținută, ea s-a întors în țară. Acest lucru denotă că persoana nu se eschivează și nu fuge de urmărirea penală. Asistăm la faptul când o femeie, căreia i se incriminează o infracțiune, care prevede și amendă, se află în Penitenciarul nr. 13. Asta în timp ce alte persoane, învinuite de trădare de patrie, de contrabandă de droguri, omoruri se află măsuri preventive non-privative de libertate”, a spus Colenco.

Astăzi, 19 august, Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, a refuzat să le răspundă avocaților Marinei Tauber, care au cerut să fie primiți în audiență. Menționăm că întâlnirea urma să aibă loc la ora 12:00. Reprezentanții apărării intenționau să-i prezinte noii șefe a Procuraturii Anticorupție informații despre mai mult abuzuri și ilegalități comise de subalternii săi, dar și să clarifice anumite aspecte ce țin de plasarea în detenție și anchetarea Marinei Tauber.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata