Avocatul lui Stoianoglo: Ministrul Justiției trișează, în comunicarea CEDO sunt 5 capete de acuzare

0

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a comunicat guvernului de la Chișinău cinci capete de acuzare pe cazul Stoianoglo, iar ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, trișează, când spune că este vorba despre aspecte procedurale și nu se referă la procedura de demitere. Declarația a fost făcută de către avocatul Procurorului General suspendat, Iurie Mărgineanu, la un post privat de televiziune.

“Sunt cinci capete de acuzare către Republica Moldova prin care nici una nu se leagă de ceea ce a spus ministrul Justiției. Puțin dânsul trișează. Stoainoglo a fost reținut și arestat în decurs de o oră. CEDO și pe acest capăt de acuzare i-a cerut Guvernului explicații. Prin faptul că nu au fost probe suficiente de a convinge un observator independent pentru a-l suspenda din funcție, a-l reține și a-l aresta pe Procurorul General. Sunt cinci capete de acuzare: suspendarea, reținerea și arestarea; impunerea de către instanțele de Judecată a unor interdicții de a nu frecventa Procuratura Generală, de a nu discuta cu presa, așa fel de interdicții prin care se dă de înțeles că nu ai drept să apari public; un alt capăt de acuzare este accesul la un tribunal”, a explicat Mărgieanu.

Precizăm că în data de 30 mai CEDO a comunicat în regim de urgență guvernului de la Chișinău ambele plângeri depuse de Procurorul General Alexandr Stoianoglo pe faptul persecutării acestuia pe criterii politice, plasării ilegale în arest la domiciliu, al restricțiilor de comunicare cu presa și al restricțiilor de întrunire, și, mai important, al suspendării din funcția de Procuror General.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata