Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, și-a depus cererea de demisie

0

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, anunță despre faptul că astăzi, 2 decembrie 2021, a depus cererea de demisie în Parlamentul Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă pe pagina de Facebook a Oficiului Avocatului Poporului, transmite Știri.md.

În cererea adresată președintelui Parlamentului, Igor Grosu, Ombudsmanul precizează că își depune demisia în legătură cu informațiile apărute în spațiul public și pentru a nu aduce denigrare imaginii instituției.

Știri.md amintește că Natalia Moloșag, Avocata Poporului, a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017 la 4 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani.

După informațiile apărute, ONG-urile au cerut explicații în regim de urgență.

Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septembrie, pentru un termen de 7 ani.

Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidatul acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata