Bărbat condamnat la 6 ani de închisoare pentru cauzarea intenționată a vătămărilor corporale grave unui consătean

0

La 30 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Briceni, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Briceni.

Astfel, potrivit sentinței, un tânăr de 24 de ani, a fost recunoscut vinovat de vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii (art. 151 alin.(1) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la 27 martie 2020, pe timp de seară, aflându-se în gospodăria victimei, situată într-un sat din raionul Briceni, în rezultatul unor relații ostile cu victima, i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului, în rezultatul căror fapte, victimei i-au fost cauzate vătămări corporale grave, periculoase pentru viață.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, cu luarea sub strajă din sala de judecată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata