Bărbat din Chișinău, specializat în furturi din debaralele blocurilor locative, condamnat la 8 ani de închisoare

Hands of the prisoner in jail
0

Procuratura municipiului Chișinău, a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 12 aprilie 2023, un bărbat de 41 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 12 episoade de furtși trei episoade de circulație ilegală a drogurilor,stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

 În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, în perioada de timp cuprinsă între lunile septembrie – noiembrie 2022, a pătruns ilegal în mai mult de 12 debarale ale blocurilor de locuit din capitală, de unde a sustras diferite bunuri (preponderent polizoare, aparate de sudat, rotopercutoare, aspiratoare, burghiuri, etc. ).

Valoarea totală a bunurilor sustrase se estimează la cca 150 000 lei.

Tot inculpatul, a păstrat asupra sa, ilegal, pentru consum propriu, substanța stupefiantă PVP, care a fost predată benevol angajaților poliției.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Măsura preventivă – arestul preventiv, a fost menținută până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata