Bărbat din Fălești învinuit de tâlhărie și tentativă de jaf, deferit justiției

0

Procuratura raionului Fălești, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată o cauză penală, în privința unui bărbat de 31 de ani, învinuit de tentativă de jaf (art. 27, 187 alin.(1) din Codul penal) și tâlhărie săvârșită cu aplicarea armei (art.188 alin.(2), lit.e) din Codul penal).

Procurorii i-au înaintat învinuirea  pe faptul că, la 24 septembrie 2023, pe timp de seară, acuzatul, aflându-se în orașul Fălești, fiind în stare de ebrietate narcotică, a intrat într-o farmacie cu scopul de a comite un atac tâlhăresc. A încercat să creeze impresia că se uită la vitrine, după care, a scos un cuțit și a amenințat farmacista solicitând banii din aparatul de casă. Farmacista i-a deschis caseta, iar acuzatul, fiind grăbit, a reușit să sustragă bani în sumă de 5 831 lei.

Același învinuit, anterior comiterii faptei, în aceeași zi, aflându-se lângă un bancomat din orașul Fălești, unde două persoane (mama și fiica) alimentau cardul, a smuls 2 bancnote de 50 de euro din mâinile victimei, dar nu a reușit să sustragă banii din motiv că mama acesteia i-a smuls înapoi. Învinuitul imediat a părăsit locul comiterii infracțiunii.

Acesta și-a recunoscut integral vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

În privința învinuitului, a fost aplicată măsura preventivă – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata