Bărbat specializat în pungășii – condamnat la închisoare, pentru peste 40 de infracțiuni comise

0

Procuratura municipiului Chișinău, a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 20 aprilie 2023, un bărbat de 41 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a 41 de episoade de pungășie și un episod de furtstabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani și 6 luni, cu amendă în mărime de 600 de unități convenționale, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, în perioada anilor 2021-2023, a obținut prin pungășie, (adică prin acțiunea îndreptată spre sustragerea bunurilor din buzunarele și gențile oamenilor, pe ascuns), de la diferite persoane, în timp ce se afla în transportul public sau alte locuri aglomerate, mai multe bunuri printre care telefoane mobile și portmonee, valoarea cărora variază de la 450 lei, la 32 000 lei.

Suma totală a prejudiciilor cauzate părților vătămate se estimează la peste 280 mii lei.  

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

!!! Îndemnăm cetățenii să fie precauți în transportul public, centre comerciale, piețe și alte locuri aglomerate, să-și supravegheze gențile personale, să nu păstreze bunurile de valoare în buzunarele exterioare ale hainelor, pentru a nu deveni victime ale pungașilor.

Contact:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata