Bărbatul care și-a aruncat fetița de 3 luni de la etajul 4, condamnat la ani grei de închisoare

0

Bărbatul, cetățean libanez, care la începutul lunii iulie anul trecut și-ar fi aruncat propriul copil în vârstă de doar 3 luni de la etajul 4 al unui bloc de la Buiucani, și-a aflat sentința. Acesta a fost condamnat la 17 ani și 6 luni de închisoare. Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de magistrata Judecătoriei Buiucani Elena Costiuc.

După ispășirea pedepsei dictate de instanță, cetățeanul libanez urmează să fie expulzat din Republica Moldova și întors în Liban. 

„Eu consider că este o sentință de condamnare legală, consider că nu o să fie atacată mai departe. El nu și-a recunoscut vina, am audiat în procedura generală. S-a demonstrat vinovăția inculpatului, Dânsul a făcut asta în urma unei crize de nervi”, a declarat procurorul de caz Liliana Beșliu.  

Cauza penală a ajuns pe masa magistraților în luna septembrie 2022. Cauza a fost examinată în procedura generală, în condițiile în care inculpatul a pledat și pledează în continuare nevinovat. 

În cadrul anchetei, a fost efectuată și o expertiză psihiatrică, rezultatul căreia a arătat că libanezul în vârstă de 28 de ani, cu permis de ședere în Republica Moldova, a acționat în condiții de discernământ. 

„Conform concluziilor expertizei psihiatrice, învinuitul este declarat responsabil”, a punctat atunci PG.

Cetățeanul libanez este învinuit de omor săvârșit cu bună ştiinţă, cu deosebită cruzime și din motive sadice, asupra unui minor, membru de familie. Acesta riscă până la 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viață. 

Amintim că tragedia s-a produs în seara de 4 iulie, într-un bloc de locuit din sectorul Buiucani. Bebelușul a murit pe loc, după ce ar fi fost aruncat de la fereastra unui apartament situat la etajul 4. În momentul în care a avut loc nenorocirea, mama bebelușului s-ar fi aflat la magazin, împreună cu copilul mai mare. 

După reținere, tatăl copilului mort spunea că din cauza stării de sănătate, nu își amintește ce s-a întâmplat în seara tragediei. Bărbatul suferă de diabet zaharat și este dependent de insulină. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata