Batrîncea: Actuala guvernare are experiență în optimizarea școlilor și punctelor medicale

0

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, susține că Programul guvernului Natalia Gavrilița seamănă mai mult cu o platformă electorală și nu cu un program de activitate al unui executiv. Socialistul a declarat că guvernarea de dreapta nu a înțeles încă ce povară și responsabilitate are în actuala situație de criză economică și socială, dar și pandemică.   

În opinia socialistului, programul trebuia să fie mult mai concret, să prezinte informații de unde se vor lua bani, de unde se vor majora veniturile la buget și cum acești bani vor fi folosiți în interesul țării.

”Asistăm la o prezentare a platformei electorale, nu suntem în campanie și deja ca executiv trebuie să prezentați soluții, cifre. Trebuie să spuneți clar de unde veți lua bani pentru a onora promisiune generoase”, a declarat deputatul.  

Vicepreședintele Parlamentului a criticat și lipsa de modestie a celor de la PAS în partajarea funcțiilor în Guvern și majorarea numărului de ministere. Potrivit lui Batrîncea, este primul guvern din istoria țării care propune patru vicepremieri într-o situație de criză, iar toate aceste decizii vor duce la majorarea cheltuielilor administrative în loc ca acești bani să fie orientați pentru gestionarea crizei pandemice.

”Ați activat în diferite perioade în diferite ministere. În situația când aveți experiență în optimizarea cheltuielilor bugetare, optimizarea școlilor, punctelor medicale, deci, să închizi o școală în sat, faci o economie de 50-100 de mii de lei, dar cât costă să creez niște ministere noi?”, a întrebat Batrîncea. 

Socialistul a atras atenția și asupra faptului că actuala guvernare va reveni la privatizarea întreprinderilor de stat. Totodată, Programul de guvernare nu conține nimic despre întoarcerea Portului Internațional Giurgiulești, Aeroportului Chișinău, Stadionului Republican sau despre scoaterea furtului miliardului de pe spatele cetățenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata