Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cere audierea de urgență a conducerii ANRE: Prețurile

0

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea de urgență a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Solicitarea a fost expusă, astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului. Majoritatea PAS s-a opus însă inițiativei, considerând că nu există nicio urgență în acest sens.  

“La începutul acestui an, Parlamentul Republicii Moldova a exprimat vot de neîncredere ANRE și a propus să plece în demisie, pentru că acest regulator național nu face nimic, când prețurile la carburanți cresc pe zi ce trece. Ei nu doresc să plece și motivează că nu pot face nimic pentru a controla prețurile. Dacă nu pot face nimic, de ce continuă să ocupe funcțiile la ANRE. Observăm cum zilnic cresc prețurile, poporul este în incapacitate de plată, noi considerăm că trebuie să audiem această agenție și să decidem ce poziție are parlamentul față de această instituție și față de directoirii care nu fac nimic. Cerem să fie audiați directorii azi’, a declarat Batrîncea.

Deputații PAS s-au opus inițiativei.

“Audieri de dragul audierilor nu au rostul. Săptămâna viitoare putem să facem. De ce să ne grăbim?”, s-a întrebat Dan Perciun, deputat PAS.

În replică, Batrîncea i-a informat pe deputați că ANRE a anunțat prețurile de referință pentru vineri, 17 septembrie, care din nou sunt în creștere. Astfel, benzina cu cifra octanică A 95 va costa 20,98 de lei pentru un litru, cu 6 bani mai mult decât astăzi, iar motorina va costa 16,81 lei per litru, cu 7 bani mai mult decât astăzi. Nici acest argument nu i-a convins pe deputații PAS care au votat împotriva inițiativei de a audia conducerea ANRE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata