Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor insista ca Parlamentul să voteze toate inițiativele care prevăd majorarea salariilor

0

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor insista ca Parlamentul să voteze toate inițiativele care prevăd majorarea salariilor, pensiilor, susținerea mediului de afaceri și a agricultorilor. Despre aceasta a anunțat președintele PSRM, Igor Dodon, invitat la postul publice de televiziune din Găgăuzia.    

 ”Agenda principală pentru noi este politica socială. Acum câteva săptămâni am înregistrat mai multe proiecte sociale importante legate de pensii, de dublarea salariilor pentru personalul tehnic, proiectele economice, legate de lupta cu pandemia. Le-am înaintat. Deocamdată, majoritatea parlamentară le-a respins în pofida faptului că multe din aceste inițiative se conțineau și în platforma lor electorală și în platforma noastră la alegeri. Noi vom face tot posibilul ca aceste legi să fie votate”, a spus liderul PSRM. 

Amintim, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propuns forului legislativ mai multe proiecte de lege ce prevăd majorarea salariilor pentru unii angajați din sistemul bugetar, susținerea agricultorilor, introducerea cotei zero pe venitul reinvestit, alocarea a câte o mie de lei pentru fiecare elev din clasele a I-IX, extinderea programului de alimentație gratuită în școli, implementarea unui nou mecanism de indexare a pensiilor care va înlătura decalajul dintre cele mai mici și cele mai mari pensii. Toate aceste inițiative au fost respinse pentru a fi dezbătute și votate de deputații PAS și cei din fracțiunea Șor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata