Boris Marcoci – candidatul PAS la șefia primăriei din Bălți

0

Candidatul PAS la funcția d primar al municipiului Bălți este deputatul și omul de afaceri Boris Marcoci. În perioada electorală, jurnaliștii de investigație au scos la iveală mai multe informații controversate despre acest membru PAS.

Boris Marcoci este proprietar al companiei Marsharcon și a fost consilier municipal din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. De mulți ani acesta lucrează în sectorul construcțiilor din Bălți. Conform Declarației pe venit pentru 2020, Boris Marcoci este milionar. Doar venitul anual oficial al familiei sale este de peste două milioane de lei.

Oficial, familia Marcoci deține 7 terenuri, două case și un apartament. Totodată, deputatul PAS a declarat că are o singură mașină – Toyota RAV4 din 2009, în valoare de 17 mii de euro. Cu toate acestea, Boris Marcoci preferă să se deplaseze într-un Mercedes GLA 2019. Prețul acestei mașini este de aproximativ 70 mii euro. Presa locală l-a surprins pe Marcoci de nenumărate ori, deplasându-se anume cu acest automobil, dar candidatul PAS a refuzat să explice proveniența automobilului.

Potrivit investigațiilor, compania lui Marcoci, Marsharcon, în ultimii doi ani a câștigat la primăria Bălți licitații de 30 de milioane de lei.

Nici viața politică a PAS-istului nu a trecut pe alături, presa scrie că Marcoci a reușit în doar câțiva ani să schimbe vreo trei partide. Marcoci a intrat în Parlament în 2010, pe listele PLDM, formațiunea condusă pe atunci de Vlad Filat. Ulterior, acesta a devenit consilier municipal, iar în 2016, după ce la guvernare a ajuns PDM, Marcoci s-a alăturat echipei lui Vlad Plahotniuc. În 2019, afaceristul s-a alăturat echipei Maiei Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata