Bucură-te de noile comodități din transportul public din Chișinău: achitare simplă cu cardul sau dispozitivul mobil

0

Locuitorii Capitalei sunt îndemnați să se bucure de noile comodități din troleibuze și autobuze și să achite în transportul public la validatoarele staționare.

Maib în parteneriat cu Mastercard, Paynet, RTEC, PUA și Primăria municipiului Chișinău continuă să îmbunătățească experiența de achitare a călătoriei în transportul public din capitală. Acum poți achita cu cardul bancar, telefonul sau ceasul inteligent la validatoarele staționare instalate pe mai multe rute de troleibuz și autobuz din Chișinău.

Echipate cu validatoare au fost troleibuzele de pe rutele nr. 22, 23, 24 și 30 și autobuzele de pe liniile nr. 2 și 5. Achitarea poate fi făcută prin trei opțiuni: cu cardul, cu smartphone-ul sau cu ceasul inteligent.

Imediat cum pasagerii achită călătoria la validator, vor primi o notificare de confirmare a plății în aplicația băncii și vor primi și un SMS.

„Cum demonstrezi controlorului că ai achitat călătoria prin validator? La solicitarea controlorului, apropie de POS terminalul său cardul sau dispozitivul cu care ai achitat călătoria. Controlorul va primi o notificare care confirmă plata ta fără numerar. POS terminalul mobil, deținut de controlor, reprezintă doar un instrument de verificare a plății electronice efectuate la validator. Acesta NU extrage banii de pe cont. Ai grijă. Nu ține telefonul, ceasul sau cardul aproape de validator, dacă nu intenționezi să achiți călătoria la validator. Acesta poate retrage bani. Fii prudent, în special dacă deții un telefon ce operează pe Android și ai cardurile atașate la Google Wallet”, se mai precizează într-un comunicat al Primăriei Chișinpu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata