Buget în creștere pentru educația din Chișinău: Viceprimarul Angela Cutasevici dezvăluie o evoluție remarcabilă

0

Bugetul pentru sistemul educațional din municipiul Chișinău este în continuă creștere. Viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, susține că, dacă în 2019, suma alocată era de circa 60 de milioane de lei, în 2023 a ajuns la aproape jumătate de miliard de lei.

„Autoritățile publice locale încearcă să intensifice și tipurile de Programe pentru a soluționata problemele din sistem, prin amenajarea terenurilor de joacă, achiziționarea materialelor didactice, dotarea cabinetelor specializate, biblioteci, cabinetele logopezilor, centrelor de resurse”, a declarat viceprimarul în cadrul Podcastului „Chișinău LIVE”.

Amintim că, inițial, Primăria municipiului Chișinău a investit în infrastructura energetică a instituțiilor de învățământ din oraș. Totodată, în ultimii ani, un accent sporit a fost pus pe pregătirea odihnei copiilor, precum și în dezvoltarea domeniului extrașcolar și non-formal.

În context, chiar dacă toate problemele nu pot fi rezolvate peste noapte, viceprimarul a dat asigurări că, autoritățile publice locale au dactilografiate toate instituțiile de învățământ și cu nevoile lor, respectiv progrese în acest sens vor fi înregistrate.

În municipiul Chișinău, în prezent, sunt peste 330 de instituții educaționale. Numărul de copii în grădinițe este de aproximativ 41.000, iar cel al elevilor în școli este de peste 101.000.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata