Bugetul de stat, în creștere: Încasări de peste 609,4 milioane de lei

0

În perioada 25 – 31 iulie 2022, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 609,4 milioane de lei, mai mult cu 22,7 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 17,2 milioane lei, ceea ce reprezintă 2,8 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 793 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 102 527 de traversări. Astfel, în scopul optimizării timpului de traversare, Serviciul Vamal recomandă transportatorilor de mărfuri înainte de a porni la drum să consulte pagina web a instituției, rubrica “Traficul on-line în posturile vamale de frontieră” (https://customs.gov.md/ro/traffic) și să opteze pentru traversarea prin acel post unde sunt mai puține mijloace de transport.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 121 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 390 mii de lei. De menționat, că în perioada 01 – 31 iulie 2022, funcționarii vamali au constatat 393 încălcări ale legislației vamale și au aplicat amenzi în sumă de peste 1 252 484 de lei. 

În aceeași ordine de idei, menționăm că, de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 18,3 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 23,0 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata