Bugetul pentru tineret a crescut semnificativ: Angela cusasevici dezvăluie creșterea de 30 de ori în ultimii 4 ani

0

În ultimii 4 ani, bugetul pentru domeniul tineretului a fost majorat de 30 de ori, a declarat astăzi Angela Cusasevici, candidat la funcția de consilier din partea Partidului Mișcarea Alternativa Națională.

„Acest lucru a fost posibil datorită unei politici publice eficiente, care a vizat îmbunătățirea calității vieții tinerilor din Chișinău. În acest context, au fost deschise 5 noi Centre de Tineret în fiecare sector al orașului, care oferă diverse tipuri de programe de dezvoltare personală, cluburi de interese, participare civică, voluntariat”, a spus Cusasevici.

Potrivit acesteia, investițiile în domeniul tineretului sunt esențiale pentru dezvoltarea orașului și a țării. „Tinerii sunt viitorul nostru și este important să investim în ei pentru a le oferi oportunități de dezvoltare și de participare la viața comunității. Împreună cu colegii mei din Partidul Mișcarea Alternativa Națională, vom continua să susținem proiectele care vizează tinerii din Chișinău”, a declarat Angela Cusasevici.

În perioada 2022-2023, Primăria Chișinău în parteneriat cu UNICEF Moldova și PRO BONO, a deschis 4 Centre de Tineret, în fiecare sector câte unul. Centrele de Tineret oferă diverse tipuri de programe de dezvoltare personală, cluburi de interese, participare civică, voluntariat.

Pentru reparaţia şi dotarea celor 5 Centre de Tineret din sectoare, Primăria Chişinău, împreună cu UNICEF Moldova au investit circa 11 200 000 lei. Totodată, cu suportul UNICEF Moldova a fost procurat un automobil în valoare de 635 000 lei pentru dezvoltarea echipei mobile a Centrului, în scopul prestării serviciilor pentru tinerii cu necesităţi speciale – la domiciliul acestora.

Rețeaua Centrelor de Tineret din suburbii a fost fortificată în: Grătiești, Ciorescu, Cricova, Sîngera, Trușeni.

Anul 2023 a fost declarat ANUL TINERETULUI ÎN CHIŞINĂU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata