Bunuri în valoare de circa 11 milioane de lei, sechestrate de ARBI a CNA în ultima săptămână

0

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de circa 11 milioane de lei, săptămâna trecută, în baza delegațiilor Procuraturii Anticorupție și Serviciului Vamal.

Potrivit reprezentanților CNA, printre acestea se numără o încăpere locativă, estimată la circa 340.000 de lei și numerar de 10,6 milioane de lei, indisponibilizate într-un caz de abuz de serviciu și contrabandă. Totodată, indisponibilizarea a 400.000 de lei a fost confirmată prin încheieri pe sechestrele aplicate anterior de Agenție.

La moment, ARBI are în examinare 101 de delegații, pe 72 de cauze penale, în privința a 143 de subiecți.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) care se ocupă de efectuarea investigațiilor financiare paralele, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale indisponibilizate, precum și evidența acestor bunuri.

Agenția precizează că procesul de recuperare a bunurilor infracționale se consideră finalizat odată cu adoptarea, de către instanța de judecată, a deciziei de confiscare, după condamnarea persoanei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata