Cadourile protocolare oferite în dar șefei statului: De la covor tradițional la tablou-suvenir

0

Președinția Republicii Moldova a făcut publică lista de cadouri protocolare admisibile oferite în dar șefei statului, Maia Sandu, în cadrul vizitelor sale oficiale sau vizitelor oficialilor străini în țara noastră. În trimestrul I al anului 2024, președintele a primit în total opt cadouri, cu o valorea de circa 31.500 de lei.

Ce mai scump cadou primit de Maia Sandu a fost de la ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău, Ulvi Vagif oglu Bakhshaliyev. Acesta i-a oferit în dar un covor de lână în stil popular tradițional de 17.500 lei, transmite democracy.md, cu referire la newsmaker.md.

Iar cele mai puțin valoroase cadouri primite de șefa statului sunt o placă personalizată cu gravura stemei Serviciului de Protecție și Pază de Stat și un tablou-suvenir, care reprezintă mărțișorul, ambele de 250 de lei fiecare.

Printre alte cadouri primite de președinta țării se regăsesc: o icoană în ramă placată cu aur și argint, acoperită în veșminte cu cristale și perle; cărți, brățară și o tăviță din staniu.

Potrivit Președinției, toate cadourile protocolare sunt înregistrate în Registrul de evidență a cadourilor admisibile și au fost trecute în proprietatea instituției prezidențiale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata