Calificare istorică pentru Moldova: Vladislav Ursu va reprezenta țara la Olimpiada de la Paris

0

Premieră pentru sportul moldovenesc. Jucătorul de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Este primul reprezentant al acestei probe sportive care va evolua pentru țara noastră la Olimpiadă.

La turneul pre-olimpic din orașul Sarajevo, capitala Bosniei și Herțegovinei, Vladislav Ursu a cedat în fața spaniolului Alvaro Robles, iar apoi l-a învins pe grecul Ioannis Sgouropoulos în faza grupelor, transmite democracy.md cu referire la moldova1.md.

În etapa a 2-a, moldoveanul a dispus de cehul Lubomir Jancarik și a pierdut în fața reprezentantului Slovaciei, Yang Wang. În optimile de finală, Ursu l-a învins pe slovacul Lubomir Pistej, iar în „sferturi” și-a luat revanșa în fața ibericului Alvaro Robles. 

În semifinale, compatriotul nostru a obținut victoria în fața ungurului Adam Szudi, care i-a și asigurat calificarea la Jocurile Olimpice.

„Sunt nespus de bucuros. Nu credeam că mă voi califica la Jocurile Olimpice. Doresc să remarc munca depusă de antrenoarea Elena Mocrousov. Prima care m-a felicitat a fost iubita mea, după care ceilalți colegii, dar și părinții. Deocamdată este devreme să mă expun asupra șanselor mele la Olimpiadă, însă un lucru este cert: nu voi face figurație la Paris”, a afirmat Vladislav după calificare.

La turneul pre-olimpic de tenis de masă, desfășurat la Sarajevo, au mai participat trei sportivi moldoveni: Andrei Puțuntică, Alexandra Chiriacova și Camelia Merenco.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata