Campionii cresc la Chișinău! Ion Ceban: „Primaria Chișinău va continua să susțină și să investească în sport”

0

Mii de sportivi, amatori sau profesioniști, sute de părinți, zeci de antrenori, școli și federații sportive din Republica Moldova – au participat astăzi, 8 iunie, la cel mai mare și grandios eveniment sportiv din țară – „Chișinăul Sportiv 2024”, ediția a II-a.

Potrivit lui Ion Ceban, la eveniment au participat 17 școli și licee cu profil sportiv și peste 70 de federații, asociații și cluburi sportive.

„Totodată, au fost prezenți și campionii moldoveni la turnee naționale și internaționale, antrenori, reprezentanți ai cluburilor, asociațiilor și federațiilor, precum și ai întregii comunități sportive din municipiul Chișinău”, a adăugat Primarul General.

Prezenți la eveniment, viceprimarii Capitalei, Ilie Ceban, Angela Cutasevici, Irina Gutnic, și șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, au venit cu mesaje de salut și de încurajare pentru copii și tineri, de a practica sportul și modul sănătos de viață.

Sportivii au prezentat masterclass-uri la peste 30 de probe sportive, iar doritorii au luat lecții.

„După ore bune de acțiune și multe surprize, organizatorii au făcut totalurile evenimentului și le-au urat din nou mult succes celor 14 sportivi moldoveni care ne vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024”, a precizat Ion Ceban.

Seara a culminat cu un concert oferit de „Zdob și Zdub”. Zeci de tineri au cântat și au dansat împreună cu artiștii, chiar dacă afară începuse a ploua.

Primăria Chișinău va continua să susțină sportul național și să investească în viitorii campioni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata