Candidat PSRM din Râșcani, exclus din cursa electorală. Motivul

0

Primarul PSRM din satul Nihoreni, raionul Râșcani, Constantin Macovei, care a refuzat să-și suspende activitatea pe perioada campaniei electorale și a decis să plece în „concediu de odihnă anual”, a fost exclus din cursă. O hotărâre în acest sens a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel Bălți.

Astfel, instanța a obligat Consiliul Electoral de circumscripție Nihoreni să emită un act administrativ individual privind anularea înregistrării lui Macovei la alegerile locale.

Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu recurs la CSJ.

Socialistul Constantin Macovei, după ce la data de 4 octombrie a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar, a semnat, pe 6 octombrie, o Dispoziție prin care își acordă un concediu anual.

Potrivit Codului electoral, primarii care candidează pentru un nou mandat au obligația de a-și suspenda activitatea pentru a preveni utilizarea ilicită a resurselor administrative în perioada electorală.

Nesuspendarea din funcție de către candidatul care are această obligație duce la anularea înregistrării concurentului electoral.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata