Câți bani a investit SUA în Republica Moldova în ultimii ani

0

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Longsdon, a declarat că, în ultimii ani, investițiile poporului american în Republica Moldova s-au ridicat la circa 1,8 miliarde de dolari.

Diplomatul a menționat că, în ultimii 10 ani, Statele Unite au lucrat cu parteneri din Moldova pentru a o transforma “într-o țară sigură, democratică și prosperă”.

“Proiectele de investiții trec în principal prin USAID. Aceasta se referă la dezvoltarea agriculturii și vinificației, turismului și digitalizării, noilor tehnologii. În mare măsură, lucrăm și cu Găgăuzia”, a spus ambasadorul, remarcând calitatea înaltă a vinului găgăuz.

El a mai menționat că spus că la Universitatea Comrat va fi deschis un centru american, unde specialiști americani vor preda cursuri de engleză. 

Diplomatul a amintit că, cu sprijinul Statelor Unite, în Găgăuzia a fost deschis un centru Tekwill, în 2022, iar aceasta a însemnat noi locuri de muncă în domeniul educației. De asemenea, SUA sprijină toate proiectele pe care le implementează în regiune UE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata