Ceban a criticat deciziile politice ale ANRE care nu ajustează tarifele pentru serviciile de apă și canalizare

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat în cadrul ședinței serviciilor municipale de la Primăria Chișinău că Primăria este obligată să aloce 300 de milioane de lei din bugetul oamenilor pentru a acoperi datoriile Apă Canal. El a criticat deciziile politice ale ANRE care nu ajustează tarifele pentru serviciile de apă și canalizare și a sugerat că locuitorii capitalei ar trebui să decidă prin referendum dacă vor să plătească pentru aceste datorii sau să investească banii în infrastructura orașului.

“Eu cred că într-un referendum local, locuitorii trebuie să spună ce aleg ei, să achităm pentru datoriile la apă canal care se formează din cauza ANRE că nu ajustează prețurile, sau aleg ca acești bani să meargă în curțile lor pentru reparații”, a spus Ion Ceban.

Primarul a mai afirmat că Primăria Chișinău nu a primit niciun ban din fondurile donate de partenerii externi pentru combaterea pandemiei de COVID-19, criza refugiaților și criza energetică și că aceste resurse ar fi putut transforma radical orașul. El a acuzat Guvernul de lipsă de transparență și de gestionare defectuoasă a banilor publici.

Ion Ceban a subliniat că Apă Canal este o instituție strategică nu doar pentru Chișinău, dar și pentru întreaga țară și că există riscul ca aceasta să fie falimentată dacă nu se iau măsuri urgente. El a comparat suma pe care Primăria o plătește pentru Apă Canal cu costurile construcției sau reabilitării unor grădinițe, școli sau străzi din capitală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata