Ceban a declarat că proiectele de infrastructură din capitală sunt realizate în ciuda opoziției și a piedicilor puse de „cei de sus”

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că proiectele de infrastructură din capitală sunt realizate în ciuda opoziției și a piedicilor puse de „cei de sus”. El a spus că nu face aceste proiecte doar în an electoral, ci din primul an de mandat. El a cerut să nu fie „speriat” populația cu controale și verificări ale averii sale.

„Proiectele de infrastructură, continuă în fiecare sector al capitalei, cât și în fiecare suburbie și nu facem aceste proiecte doar în an electoral, dar din primul an de mandat. Dacă nu ne-ar încurca, am face mult mai multe proiecte”, a afirmat Ceban într-o conferință de presă.

El a enumerat o serie de lucrări efectuate sau planificate în domeniile drumurilor, trotuarelor, parcurilor, zonelor de sport și de odihnă, școlilor, grădinițelor, instituțiilor sociale și medicale. El a spus că are programe pentru toate categoriile de cetățeni.

„Rog celor de sus să aibă mai puțină „invidie” și să nu pună bețe în roate și să nu sperie oamenii, că toți nu vor tăcea, iar într-o zi vom fi auziți”, a adăugat el.

Ceban a făcut referire la controlul averii sale efectuat de Agenția Națională de Integritate (ANI), care a identificat o diferență substanțială de 621 de mii de lei pentru anii 2017-2019. El a susținut că este vorba despre o sumă mult mai mică, de 30 de mii de euro nejustificați sau 5-7 mii de euro anual. El a spus că este gata să răspundă în fața legii dacă va fi găsit vinovat.

„Nu am nimic de ascuns. Am lucrat toată viața în instituțiile publice și am avut un salariu decent. Nu am case sau mașini scumpe. Îmi duc copiii la o școală publică. Nu am donat bani la niciun partid politic. Nu am cumpărat valută străină. Nu am cheltuit bani în numerar fără bon fiscal”, a declarat el.

Ceban a acuzat că este victima unei campanii de denigrare din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care ar vrea să-l înlăture din funcție. El a spus că PAS se implică în actul de justiție și încearcă să influențeze deciziile ANI.

„PAS se vrea în titluri de știri și zilnic se dă în spectacole de victimizare. Ei spun că eu sunt milionar și că am o casă de 5 milioane de lei, un automobil de jumătate de milion și îmi duc copiii la o școală privată pentru care plătesc zeci de mii de lei pe an. Acestea sunt aberații în stilul lor”, a spus Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata