Ceban a inspectat apartamentele distruse ieri de flăcări. Oamenii care au avut nevoie de cazare au fost repartizați prin căminele puse la dispoziție

0

După incendiul de ieri de pe Pelivan, primarul general Ion Ceban a făcut o vizită la mansarda distrusă.

Potrivit edilului, împreuna cu specialiști și pompieri au mers prin apartamente ca sa vadă situația de după.

“Urmează experții să estimeze pagubele și să se intervină cât mai repede.

Oamenii care au avut nevoie de cazare au fost repartizați prin căminele puse la dispoziție. Am fost, am văzut, situația este dramatică. Îmi pare foarte rău că este una din acele mansarde nu știu cât de mult s-a respectat procesul tehnologic. Vreau să asigur că acum pentru astfel de mansarde nu se mai oferă autorizații. Îmi pare foarte rău pentru oameni.

Astăzi am rugat echipele de pompieri să mai verifice încă o dată, că am văzut că pe undeva mai mocnește focul. Astăzi am rugat Pretura să intervină cu toate forțele necesare. Am rugat colegii din sectoare ca după amiază să mobilizeze și alte forțe. Cred că în câteva zile vom face regulă aici. Așteptăm expertiza. Voi cere în CMC ceva ajutor sau vom vedea ce mai avem în fondul de rezervă, pentru a aloca niște bani.

De asemenea, face apel către toți constructorii să vină să ajute, pentru că sunt colegii lor de breaslă. Cred că ar fi un gest bun să se mobilizeze resursele, să rezolvăm întrebarea până în iarnă. Trebuie să avem grijă și de oamenii la care au rămas întregi locuințele, dar au suferit sub altă formă. Vom lansa și un cont pentru donații. Sunt 20 de apartamente în totalitate afectate, plus sunt cele de mai jos au fost afectate de apa pompierilor”, a declarat Ceban.

Primarul a precizat că Primăria de mult a stopat eliberarea actelor permisive pentru construcția mansardelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata