Ceban: Ajustarea prețurilor la mai multe servicii din capitală este necesitate primordială

0

Ajustarea prețurilor la mai multe servicii din capitală este necesitate primordială, chiar și așa unele bugete sunt subvenționate de către bugetul Primăriei. Declarațiile au fost făcute de Ion Ceban în cadrul unor declarații de presă.

„Cum să vă spun atunci când crești costul la gaze de șapte ori, la energie electrică de patru ori. Apropo, am trimis același preț la Cuciurgan. Cum l-am plătit anterior. Diferența este foarte mică, câte 16%, dar nu știu de ce noi, ca și consumatori finali, plătim de trei ori mai mult și respectiv, și Primăria plătește substanțial mai mult. Ce trebuie să înțelegem este cât de multe vreau ajustate, ajustate, pentru că, dacă permit și pe departe cheltuielile reale ale acestor entități, dacă vorbim de Regia transport electric și PUA astăzi rămân în continuare cu peste 700 de milioane de lei întreprinderi subvenționate. Deci noi cu dumneavoastră, cât timp ca să existe, asta nu înseamnă că vorbeam costul, la troleibuze este mai mare decât cea de la autobuz, este de 5 ori mai mare, respectiv, astăzi acoperim diferența.

Pe deasupra, municipalitatea are un pachet social total. Noi am făcut să fie cât se poate de mai bine, să nu afecteze cât se poate de mult societatea, pensionarii circulă gratis. Copiii din clasa întâi până într-a patra circulă pe gratis. Sunt foarte multe categorii care astăzi au facilități substanțiale și vreau să vă spun că avem la suta de mii de abonamente. Oamenii din suburbie au ales abonamentele în favoarea tichetului simplu. Este un lucru foarte, foarte benefic. Asta nu înseamnă că nu îi avem din aceste situații de câștigat bani. Asta înseamnă că pur și simplu oamenii s-au orientat mai mult la astfel de acțiuni.

Bun, din ce avem noi, noi astăzi avem în buget fapte sociale. Sunt sute de milioane lei alocate pentru diferite categorii. În continuare este valabil pentru cei 24 de mii de apartamente, 24 mii de familii a achitat 40 la sută din agentul termic. Nu știu ce o să fie după 1 ianuarie. Avem unele precizări de făcut, dar în continuare povara este mult foarte mare”, a declarat Ceban.

Amintim că bugetul municipal a fost propus spre aprobare în CMC.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata