Ceban: Am invitat astăzi toți cei interesați pentru a prezenta noul Portal de Transparență al Primăriei Chișinău

0

Primarul Ion Ceban a susținut o conferință de presă pentru a prezenta noul Portal de Transparență al Primăriei Chișinău, subliniind importanța acestuia în îmbunătățirea accesului la informații și eficiența serviciilor publice.

“Am invitat astăzi toți cei interesați pentru a prezenta noul Portal de Transparență al Primăriei Chișinău. Este un moment semnificativ în modernizarea administrației locale și în îmbunătățirea interacțiunii cu cetățenii prin intermediul tehnologiei. Acest model de atitudine poate fi replicat la nivel central și în cadrul fiecărei entități din Republica Moldova”, a declarat primarul Ceban.

Portalul de Transparență va oferi cetățenilor acces facil la informații în timp real cu privire la activitățile Primăriei Chișinău și subdiviziunilor acesteia. Documentele, anunțurile și informațiile vor fi disponibile într-un format transparent și ușor de accesat.

“Noi nu avem secrete și nu ascundem nimic. Dorim ca toți cetățenii să poată accesa site-ul transparenta.chisinău.md și să se informeze cu privire la procesele și activitățile care au loc în Primăria Chișinău și instituțiile aferente”, a subliniat primarul.

Portalul va permite cetățenilor să verifice gestionarea banilor publici, taxele, achizițiile, licitațiile publice, angajările, notificările în comerț, certificatele și autorizațiile, proiectele și documentele de politici strategice, precum și alte procese și documente interne. Accesul la informație va fi online și actualizat în timp real.

Primarul Ceban a subliniat că prin acest portal se dorește eliminarea opacității și promovarea transparenței în administrația publică locală. Acesta a evidențiat faptul că Primăria Chișinău a reușit să transforme imaginea sa de la cea mai coruptă instituție din țară în cea mai transparentă instituție, cu un angajament ferm pentru integritate și responsabilitate.

“Suntem mândri că în această perioadă de patru ani nu s-a acceptat niciun act de corupție în Primăria Chișinău. Am introdus reguli stricte și am restituit proprietăți municipale care fuseseră furate de foști conducători. Ne dorim să fim un exemplu pentru alte orașe din Moldova și din regiune, arătând că tehnologia și transparența pot duce la o guvernare mai bună și la servicii mai eficiente pentru cetățeni”, a afirmat primarul.

Lansarea Portalului de Transparență reprezintă unul dintre eforturile continue ale echipei Primăriei Chișinău de consolidare a încrederii publice în instituțiile locale și de promovare a unei culturi de integritate și responsabilitate. Primarul a subliniat că există încă mult de făcut, dar administrația municipală este dedicată îndeplinirii așteptărilor cetățenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata