Ceban: Ar fi bine să fie un comitet de monitorizare a banilor care vin în Republica Moldova din surse externe

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul ședinței primăriei, că ar fi bine să fie un comitet de monitorizare a banilor care vin în Republica Moldova din surse externe. El a afirmat că din cele 1 miliard de euro care au fost acordate țării noastre de către Uniunea Europeană, sub formă de granturi și credite, niciun leu nu a ajuns la Chișinău pentru proiecte de dezvoltare.

“Ne-am fi dorit ca din acel 1 miliard de euro care au venit în R. Moldova să ajungă pentru proiecte și la Chișinăuieni. Nimic nu a fost direcționat. Am rugat să facem acest demers oficial ca să înțelegem unde a ajuns acel 1 miliar de euro din granturi și credite, din partea UE, concret pe care domenii, ce a fost finanțat. Este necesar să facem un comitet de monitorizare a banilor care vin în Republica Moldova din surse externe. 20 de miliarde de lei este o sumă impunătoare. La Chișinău nimic nu a fost redirecționat”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a mai spus că administrația municipală a reușit să realizeze mai multe proiecte cu bugetul existent, fără a beneficia de ajutor financiar extern, doar prin parteneriate cu diverse organizații. El a menționat că orașul s-a schimbat spre bine în ultimul an, dar că mai sunt multe de făcut și că întâmpină blocaje din partea autorităților centrale.

“Suntem sinceri când spunem că bugetul este la fel ca și la administrațiile precedente, iar ce am reușit este să facem regulă în mai multe procese pentru a putea realiza mai multe proiecte și pe lângă toate avem blocaje din partea autorităților centrale. Chișinăul nu a avut ajutor financiar extern, doar prin câteva parteneriate. Ne-am fi dorit mult mai multe, dacă pur și simplu nu ne-ar încurca, deoarce noi în Chișinău, continuăm să lucrăm în condiții egale, pe diverse crize care au dat peste noi, cea pandemică, a refugiaților și energetică”, a adăugat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata