Ceban: Chișinăul luptă pentru titlu de Capitala Europeană a Tineretului 2024. Orașul a ajuns în finala concursului

0

Chișinăul luptă pentru titlu de Capitala Europeană a Tineretului 2024. Potrivit primarului general Ion Ceban, tinerii au început filmările pentru un video promoțional care va prezenta candidatura orașului Chișinău la Concursul „Capitala Europeană a Tineretului 2024”, în finala căruia s-au calificat și anul acesta, alături de încă 3 orașe. Este vorba despre Lviv, Veszprem și Gent.

„De astăzi tinerii de la Centrul municipal de Tineret împreună cu Direcția generală educație, tineret și sport vor merge în cele mai interesante locații din oraş pentru a impresiona juriul de la Bruxelles.

În acest sens tinerii au avut grijă să decoreze şi un troleibuz cu logoul ,,Chișinău pentru Capitala Europeană a Tineretului 2024”. Scopul filmului este de a arăta implicarea tinerilor din municipiul Chișinău în procesul de elaborare a dosarului și de a prezenta cele mai frumoase locuri din capitală pentru tineri. Părerea tinerilor şi implicarea acestora în viaţa socio-culturală, dar şi economică a capitalei este foarte importantă”, a declarat Ceban.

Reamintim că în prezent, Primăria Chișinău elaborează Strategia de dezvoltare a sectorului de tineret, document important care va transpune viziunea orașului pentru dezvoltarea sectorului de tineret și punerea în aplicare a principiilor și direcțiilor prioritare, fiind elaborat în concordanță cu principalele priorități, strategii și programe în domeniu la nivel internațional, național și local.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata