Ceban comentează reacția celor din PAS, la crearea MAN: Băieții aceștia ar trebui în primul rând să se preocupe de subiectele ce țin de guvernarea țării, dar până când dau în străchini

0

Primarul general Ion Ceban a venit cu detalii despre ideologia Mișcării Alternativa Moldova. Acesta spune că are nevoie de oameni profesioniști în echipă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Ideologia MAN va fi foarte simplă – exemplul lucrului făcut și a rezultatelor furnizate. Vreau ca toți cei care pot face, pot munci, vor să fie acasă în Moldova, poftim. Orice vom face, vom consulta cu cetățenii Moldovei, vom consulta cu echipa și vom veni cu soluții distincte”, a declarat Ceban.

Întrebat dacă s-a consultat cu Igor Dodon înainte de a crea MAN, Ceban a răspuns că „nu”. „Am comunicat doar cu subiectele legate de oraș, ceea ce a fost public. Am discutat cu dumnealui, el fiind în calitate de președinte al Uniunii Moldo-Ruse a oamenilor de afaceri, sunt câteva proiecte care ne-am focusat. Cam asta a fost. Colegii au reacționat diferit, eu nu am de gând să comentez sau să dau aprecieri, este poziția fiecăruia, fiecare are dreptul la alegere, cum și eu am dreptul la alegere. Nu am de gând să critic poziția cuiva. Unii au făcut glume, unii au făcut pamflete, alții au făcut aprecieri de altă natură. Am avut mii de mesaje de susținere și am în continuare mii de mesaje de susținere, zilnic în acest context. Părerea oamenilor contează”, a declarat Ceban.

De asemenea, Ceban a fost întrebat dacă proiectul său va fi finanțat de ruși, prezentatorul făcând aluzie la unele declarații ale lui Dumitru Alaiba și Dan Perciun. La rândul său, Ceban a negat acuzațiile. „Băieții aceștia ar trebui în primul rând să se preocupe de subiectele ce țin de guvernarea țării, dar până când dau în străchini. Ei au o țară de guvernat. Vor fi diferite interpretări. Am zis, în acest context noi vom fi foarte transparenți. Așa cum suntem la Primărie, toate informațiile sunt publice, și obiectivul meu de a face din Primăria muncipiului Chișinău, care a fost cea mai coruptă instituție din țară, va fi realizat. Așa vom face și în cazul MAN, toate acțiunile vor fi transparente. Dacă ei (n.r. Perciun și Alaiba) au o altă experiență (n.r. în finanțare externă) și se simt cu musca pe căciulă, nu exclud și acest lucru”, a conchis edilul primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata