Ceban critică decizia de a închide Centrul Covid de la MoldExpo: Este cea mai proastă manageră de până acum de la Ministerul Sănătății

0

Închiderea Centrului COVID de la MoldExpo este ca o acțiune de Atac Rider din partea Ministerului Sănătății și a Guvernului asupra sănătății oamenilor. Cel puțin cu aceste declarații a venit primarul general Ion Ceban, în urma afirmațiilor făcute de către Ministra Ala Nemerenco.

„Zilele acestea am tot fost sunat și întrebat la subiectul ce ține de închiderea Centrului Covid de la MoldExpo. Anunț făcut de Ministra Sănătății cu mare fast în voce și mai că a redat ca și o reușită la această etapă executată de Ministerul Sănătății.

Este o rușine cum a fost prezentată informația de doamna Ministru de la tribuna Parlamentului. Nu a spus nimic în ce timp record, ce circumstanțe, cu care scop și cu ce eforturi a fost creată această instituție foarte necesară în 2020.  Centrul Covid a avut rolul crucial în eficientizarea gestionării fluxului mare de pacienți și diminuarea presiunii asupra sectorului spitalicesc. Aduc aminte pentru cei care nu au mișcat un deget în gestionarea pandemiei în perioada de activitate prin Centru au trecut peste 40 mii de suspecți la Covid-19, peste 15 mii au fost testați pozitiv, iar circa 4000 au primit tratament staționar.

Întrebarea care ne macină acum, oare este oportună decizia de a închide centrul COVID, fără o analiză prealabilă în caz că vine un nou val, avem noi siguranța că nu mai avem un alt val și în caz de,  care sunt acțiunile?”, declarat Ceban.

Edilul afirmă că este o crimă din partea statului asupra cetățenilor săi.

„Habar nu are ce spune persoana din fruntea Ministerului Sănătății care trebuie să fie responsabilă de acest domeniu și să nu se creadă prințesă peste toți medicii. Despre acest lucru vorbește tot sistemul medical. Este cea mai proastă manager a Ministerului de până acum”, a conchis edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata