Ceban, despre proiectele din capitale: Dacă extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân costa anul trecut 140 de milioane, anul acesta costă 245 de milioane

0

Creșterea prețurilor la produsele de construcție ar putea da peste cap o parte din proiectele planificate. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban. Edilul a dat și exemple elocvente, iar în cea mai rea situație ar fi să relanseze licitațiile.

„Cât ține de podul de la Mihai Viteazu, discutăm în această privință. Ceea ce trebuie să clarificăm dacă costurile mai mari nu vor da peste cap planurile agenților economice. Trebuie să recunoaștem că sunt agenți care refuză să execute lucrări, pentru că marja de ajustare a prețurilor pentru aceste lucrări sunt de 15%. Iar noi avem costuri în ultima jumătate de an foarte mari.

Să vă dau exemplu: extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân până la Bucovina. Dacă anul trecut executam lucrările, ne costa 120 de milioane de lei, anul acesta deja 245 de milioane, asta fără executarea lucrărilor de electricitate. Metalul s-a scumpit cu 300%, bitumul 280%, bordurile și pavajul 250%.

Dacă avem planificate 100 de proiecte, acum mai puține vom putea să facem, pentru că prețurile au crescut substanțial. Asta este realitatea. Sper că nu va influența prețurile planurile noastre foarte tare”, a declarat primarul.

Ceban afirmă că dacă companiile vor refuza, se va face licitații din nou.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata