Ceban, despre transferul Stadionului Republican la Ambasada SUA: Nu cunoaștem detalii despre acest proces. Cred că ar trebui consultări publice

0

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, este îngrijorat de acțiunile pripite ale guvernului privind transferul de către Statele Unite pentru construirea unei noi clădiri a ambasadei acestei țări a unui teren pe care a fost Stadionul Republican, localizat anterior.

Potrivit primarului Capitalei, este necesar să se desfășoare consultări publice pe această temă, să se pronunțe cetățenii Moldovei.

„Procesele trebuie să fie transparente. Cetățenii ar trebui să ştie care sunt interesele pentru înstrăinarea unui astfel de teren. De ce să nu faci un parc acolo sau să construiești un centru de artă contemporană, așa cum s-a sugerat? O schiță a proiectului acestui centru este deja acolo, de altfel. De ce să nu dai acest site pentru altceva? Sunt îngrijorat de graba, sunt îngrijorat de procedură. Așa cum se întâmplă cu multe alte procese la nivel guvernamental, nu cunoaștem detalii”, a subliniat Ion Ceban în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul N4 TV.

Reamintim că pe ordinea de zi a ședinței de guvern de astăzi este inclus un proiect de lege privind ratificarea unui acord între guvernele Republicii Moldova și SUA privind transferul de teren în această țară pentru construirea unei noi clădiri a ambasadei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata