Ceban: Dimineața vom informa adresa unde pot veni oamenii pentru a aduce ajutoare umanitare

0

Pe parcursul nopții au fost cazate mai multe persoane din Ucraina. La Centrul Moldexpo au fost cazați 65 de oameni, spune Ion Ceban.

“Despre condiții s-a discutat aseară și cu reprezentanții Ministerului Muncii. Locuitorii au adus haine, produse alimentare, apă, ceai etc. Acum, dimineața, va fi comandat dejunul prin serviciul catering.

La Centrul de Cazare pentru Solicitanții de Azil și Refugiați din bd. Dacia 60/4 în acest moment sunt cazate 38 de persoane, de la vama Palanca se mai îndreaptă oameni spre oraș, respectiv cererile acestora se examinează de către BMA al MAI.
În momentul de față 7 adulți și doi copii (2 familii) sunt cazați la Căminul DGETS, str Creanga 80”, a punctat Ceban.

Potrivit informațiilor, mulți dintre cei care trec granițele pleacă la rude sau tranzitează Republica Moldova.

“Dimineața vom informa adresa unde pot veni oamenii pentru a aduce ajutoare umanitare. Tot dimineața vom deschide și un cont bancar pentru cei care vor să doneze.

Foarte mulți oameni s-au mobilizat pentru a veni cu suport și ajutor refugiaților din Ucraina”, a punctat acesta.

Primarul general Ion Ceban spune că a fost contactat de grupuri de persoane, organizații, agenți economici, asociații și voluntari.

“Vă vom anunța în scurt timp cum și unde puteți interveni. Vă mulțumesc pentru inițiativa nobilă!

În acest moment, Primăria Chișinău a pregătit 450 de paturi la Centrul MoldExpo și 150 paturi la Spitalul de Ftiziopneomologie. Alte locații sunt pregătite, precum și autobuzele”, spune primarul general Ion Ceban.

Primăria Chișinău a identificat 8 mii 682 de locuri de cazare, dintre care 4467 cu cazare imediată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata