Ceban: Guvernul a obligat primăriile să majoreze salariile funcționarilor, fără ca să aloce bani din bugetul de stat

0

Miniștrii vor ridica din 2023 salarii majorate cu opt mii de lei, astfel, acești demnitari vor primi cel puțin 28 de mii de lei începând cu anul viitor. Declarația a fost făcută de primarul general Ion Ceban, care afirmă că, între timp, Guvernul a obligat primăriile să majoreze salariile funcționarilor, fără ca să aloce bani din bugetul de stat.

„Am auzit o știre tare bună pentru cei de la guvernare. Sărmanii miniștri își vor crește salariul cu opt mii de lei, din 2023, și vor avea o leafă de referință de 28 de mii de lei, pentru că sumele se ridică substanțial în urma unor diferitor suplimente și alte prime. E mai bucurie în familiile miniștrilor de la PAS. Dar nu știu de unde iau salariile? Deoarece ceea ce au făcut cu primăriile din toată țara este altă bătaie de joc. Ne-au obligat să mărim salariile funcționarilor publici cu 1300 de lei, dar bani nu au dat de la Guvern. Primăria Chișinău are 8000 de funcționari publici, iar banii care trebuie să-i alocăm suplimentar pentru salarii este de 158 de milioane de lei”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a subliniat că aceasta este strategia celor de la guvernare – să facă rău Chișinăului în primul rând, dar și să falimenteze primăriile din țară pentru a le închide, la fel ca școlile și universitățile.

”Știind foarte bine că, după ce facturile au crescut de cateva ori, întreținerile sunt exagerate, ei au decis s-o facă pe bunii. Apropo, acțiunile incompetenților ne costă mult. Cu toate regretele vom fi nevoiți să scoatem cumulurile și performanțele de la salarii, deoarece nu au oferit bani de la Guvern pentru majorări, și să putem acoperi aceste cheltuieli. Înțeleg că oamenii din Primărie vor pleca, pentru că în instanță finală vor primi mai puțin, pentru că trebuie să facem o balansare. Trebuie să-i spunem mulțumesc PAS-ului pentru această bătaie de joc. Totul pe ce pun mâna aceștui oameni se distruge”, a punctat primarul Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata