Ceban, în dialog cu MOA: A prezentat provocările întâmpinate în campania electorală

0

Ion Ceban, candidatul Partidului MAN la Primăria Chișinău, a avut o întrevedere cu reprezentanții Misiunii de Observare a Alegerilor (MOA) din cadrul Biroului OSCE /ODIHR.
În cadrul discuțiilor, Ceban a prezentat echipa partidului său, programul electoral și strategiile de campanie.

De asemenea, acesta a atenționat despre relația cu Comisia Electorală Centrală (CEC), despre atitudinea diferențiată a acesteia față de diferiți actori politici și despre folosirea abuzivă a resurselor administrative de către unele partide.

„Am abordat mai multe subiecte de interes în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale în municipiul Chișinău. Am prezentat echipa Partidului MAN, programul nostru electoral și, de asemenea, am discutat strategiile noastre pentru promovarea campaniei electorale cu resurse financiare limitate”, a declarat Ceban.

În cadrul discuțiilor, Ceban a menționat că a transmis mai multe demersuri către CEC, însă acestea nu au primit răspunsuri clare. De asemenea, el a criticat atitudinea diferențiată a Comisiei față de diferiți actori politici, precum și lipsa de imparțialitate a raportului efectuat de Promo-LEX.

„Am înștiințat reprezentanții MOA despre folosirea abuzivă a resurselor administrative de către unele partide, fiind promovate în campania electorală elemente din programe făcute din bani publici”, a mai spus Ceban.

Acesta a subliniat că această discuție a fost un pas important pentru a aduce la cunoștința reprezentanților MOA provocările pe care le-a întâmpinat pe parcursul campaniei electorale.

„Ne-am angajat să rămânem deschiși la dialog și să continuăm să luptăm pentru o campanie electorală corectă și echitabilă”, a concluzionat Ceban.
Alegerile locale în municipiul Chișinău vor avea loc pe 5 noiembrie 2023.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata