Ceban: În loc de a construi 10 licee în capitală, Primăria Chișinău este obligată să dea o datorie de 320 de milioane de lei, din cauza incompetenților de la Guvernare

0

În loc de a construi 10 licee în capitală, Primăria Chișinău este obligată să dea o datorie de 320 de milioane de lei, din cauza incompetenților de la Guvernare, a managementului prost de la Apă Canal și din cauza deciziilor politice luate la ANRE. Cu aceste declarații a venit Ion Ceban, în timpul unui live de la un liceu din capitală.

„Cu bani municipali, de la 1 septembrie 2022 a fost lansat un liceu ce nu a existat până atunci. Este vorba de Liceul „Pro Succes”. Edilul spune că acest liceu are rampă, dar și lift pentru persoanele cu nevoi speciale. „În liceu sunt multe activități extraordinare. Avem fiecare clasă dotată cu table interactive. Afară sunt terenuri sportive dotate, amendate la standarde europene, unde copiii pot să practice sportul. 5 ani în urmă aici era dezastru, nimic practic nu era.

Investițiile în această instituție au constituit 32 de milioane de lei, cu toată infrastructura aferentă. De ce am făcut această prezentare? Pentru că săptămâna viitoare suntem obligați să plătim o datorie unor credite împrumutate de Apă Canal în valoare de 52 de milioane de lei. Aici avem 32 de milioane de lei, iar săptămâna viitoare suntem obligați să plătim 52 de milioane de lei. Ce ar însemna asta, pentru greșelile făcute anterior. Acum datoria și plata pentru incompetență se cifrează la 320 de milioane în acest an. Știți datoria către Premier Energy, creată din cauza iresponsabilității unor factori de decizie, inclusiv ANRE. Vreau ca toți voi care primiți 1 milion de lei salariu anual, unde nu ajung banii, inclusiv a voastră. Închipuiți-vă că săptămâna viitoare lichidăm un liceu. În continuare noi vom achita pentru diferența de tarif 640% la gaze naturale, 300% la electricitate și avem cea mai ieftină apă din capitalele Europene. Cam 10 licee de acest gen nu ar putea construite într-un singur an.

Ce ne costă autoritatea iresponsabilitatea autorităților sau deciziile politice ce sunt luate de către unele persoane? 10 licee de acest gen nu vor fi construite în capitală în acest an, din cauza indiferenței unor persoane. În loc să construim aceste edificii, noi vom da acești bani pentru a ține pe albia de plutire Apă Canal Chișinău. Săptămâna viitoare este prima tranșă de 52 de milioane de lei, vom primi penalități”, a declarat Ion Ceban.

Edilul spune că săptămâna viitoare va convoca CMC, în regim de urgență. „Sper mult ca oamenii din CMC să nu exploateze politic acest subiect”, a conchis Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata