Ceban, în orașul Grenoble: Despre proiectele comune ce vor fi întreprinse

0

În cadrul celei de-a doua Sesiuni a Orașelor în tranziție: „ 48 de ore de gestionare durabilă a resurselor: A produce și a consuma altfel”, primarul general Ion Ceban a avut o întrevedere cu primarul orașului Grenoble, Franța, Eric Piolle. Aceștia doi au discutat despre colaborarea dintre orașele noastre, despre proiectele de viitor pe care le putem realiza împreună, dar și despre cele care deja sunt lansate la Chișinău.

„Am comunicat despre desfășurarea cu succes a Proiectului „Școala orașului verde” și despre posibilitățile de a fi continuat prin organizarea concursurilor, activităților, dotarea școlilor cu containere pentru separarea deșeurilor, proiecte de Eficiență Energetică care sunt de lungă durată, crearea/modernizarea centrelor extrascolare pentru dezvoltarea competențelor verzi, instalarea sistemelor fotovoltaice.

Am comunicat că în Chișinau avem 2 instituții cu clase bilingve francofone, care învață disciplinele reale în limba franceză, unde la fel pot fi realizate proiecte comune cu elevii din aceste instituții, și nu numai. O altă idee ar fi dotarea bibliotecilor cu carți în limba franceză, dar și dezvoltarea/aprofundarea competențelor lingvistice (l. Franceza) a profesorilor care predau în clasele bilingve.

La fel, am vorbit despre implicarea Primăriei Chișinăului la gestionarea crizei refugiaților și care este aportul în susținerea persoanelor care sunt pe teritoriul capitalei”, a declarat Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata