Ceban: Mașinile parcate neregulamentar îngreunează deszăpezirea în Chișinău

0

Pe lângă curățarea arterelor principale și cele secundare, prioritatea subdiviziunilor municipale rămâne intervenția în curțile de bloc și curățarea căilor de acces către școli, grădinițe, spitale și alte instituții sociale.

Totodată, primarul Capitalei, Ion Ceban, constată, cu regret, că pe mai multe străzi, în special pe cele secundare și înguste, acțiunile de deszăpezire au fost mai complicate sau chiar imposibile din cauza mașinilor parcate neregulamentar pe marginea străzilor.

„Multe intervenții sunt întârziate sau chiar împiedicate de vehiculele parcate pe căile de acces spre curți, iar din această cauză unitățile de tehnică ale serviciilor municipale, cum ar fi cele ale Direcției Locativ-Comunale și ale Regiei Exdrupo, cu greu se pot implica în acțiuni, singura soluție fiind doar intervenția manuală a grupurilor de muncitori, ceea ce întârzie și mai mult procesul”, a scris edilul Capitalei.

În aceste condiții, pentru a ușura munca angajaților, proprietarii mașinilor sunt îndemnați, în limita posibilităților, să elibereze căile de acces prin parcarea mașinilor în alte locuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata