Ceban, mesaj emoționant cu ocazia Zilei Avariei de la Cernobîl: E o catastrofă a secolului XX

0

Ion Ceban, primarul Chișinăului, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Internaționale a Lichidatorilor Avariei de la Cernobîl. El a vizitat tatăl său, care este unul dintre medicii care au participat la salvarea victimelor catastrofei nucleare din 1986.

“Eu o dată destul de tristă. Astăzi dimineața am fost să fiu la taică miu care e in spital si vreau să vă doresc în primul rând tuturor celor participanti la lichidarea avariei de la Cernobîl. Oameni onești, oameni integri, oameni sinceri, oameni profesioniști, medici. Cei care au fost din armată, cei care au fost mobilizați într-o formulă sau alta. În primul rând vreau să vă doresc multă, multă sănătate, iar celor care nu sunt sau au plecat. Veșnica pomenire! Spre mare regret. E o catastrofă a secolului XX. O catastrofă mare”, a spus Ceban într-un video postat pe pagina sa de Facebook.

Primarul a adăugat că autoritățile municipale fac tot posibilul pentru a reabilita zona din Chișinău unde se află monumentul dedicat lichidatorilor de la Cernobîl și că mai există o restanță legată de terenul pe care se dorește construirea unui centru social pentru aceștia.

“Eu, în numele executivului municipiului Chișinău, vreau să spun că noi facem tot posibilul ca să readucem acest loc în ordine și mă bucur că arată cu totul altfel decât cum a arătat acum câțiva ani. Mai există, așa cum a spus și domnul președinte, o restanță, dar sper că politicul nu și va mai baga nasul în toată istoria asta și vom putea depăși și acest lucru și găsit o soluție în acest context, atât la nivelul Consiliului Municipal Chisinau, cât si la nivelul autorităților centrale. Cred că e o ultimă restanță pe care o avem pentru această zonă”, a declarat Ceban.

El și-a exprimat mândria față de tatăl său, care este un model de viață pentru el și pentru mulți alți moldoveni.

“Sunteți, vorbesc si de tatăl meu, care este un model de viață pentru mine. Sunt foarte mândru că există, că a participat la salvarea multor vieți în calitate de medic și fiecare dintre dumneavoastră sunteți un model de viață pentru noi”, a încheiat primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata